Hundeudvalget - Målsætning

Målsætning: Generelt arbejder hundeudvalget efter moderne hundepsykologiske principper, hvor man bruger hundens egne egenskaber som drifter og kropssprog. Der bruges ”godbidder” i træningen, således at tilliden til føreren er maksimal. Kropsproget er nødvendigt for at hundene har et afslappet forhold til hinanden og deres fører. Målet er uendeligt, men hvis hunden kommer når der kaldes og apporterer det den ser falde, er hundeudvalgets mål, for en rolig og stabil jagthund, nået. Vi ser gerne, at der bruges hundefløjte.
Resultatet er: Rolige og veldresseret jagthunde (og førere), der igen og igen bliver inviteret på jagt.

Hvalpetræning: 3 til 10 måneder er motivation af hund (og fører) med leg, godbidder og social omgang med familien og omgivelserne.
Udover let dressur, hvor hunden skal gå pænt med og uden snor, skal hunden præsenteres til apport-indlæring. Allerede her startes med ”ro på post” så hunden med tiden kan sidde pænt uden snor når den er med på jagt. Næsemotivation skal bruges til at lære hunden færdforhold.
Hvalpen skal også tilvendes almindelig hygiejne, så den er fortrolig med et dyrlægebesøg.

Dressurtræning: Unghunde og ældre hunde. Træningen er det samme som hos hvalpen, men konsekvensen bliver forstærket.
Hunden skal kunne gå stabilt uden snor og ”sit” skal sidde fast i dressuren, så der er ”ro på post” på jagten. Apporteringsindlæringen er lagt i fastere rammer og hunde, der ikke forstår apportering, instrueres i indlært apportering efter målsætningens principper.

Jagtapporteringstræning: Apporteringen lægges i faste rammer og der bruges både ”dummies” og vildt. Konsekvensen er nu i helt faste rammer. Hunde og førere bliver instrueret i alle dirigeringsmetoder og slæb. ”Ro på post” skal nu være i orden. Vandarbejdet udbygges. Hunde og førere bliver instrueret efter deres evner og formåen, så der altid opnås et maksimalt resultat.

Og husk: Opnået resultat er helt op til førerens flid.

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/