Riffeludvalget - Aktivitesplan

Alle nye riffeljægere skal nu gennemgå det obligatoriske riffelskydeforløb, inden de kan gå op til riffelprøven.
Vi tilbyder et forløb på knap 2 timer, hvor du gennemgår de obligatoriske skydestillinger samt får skudt de obligatoriske 25 skud efter gældende retningslinjer.
STED: Riffelbanen på Tuse Bjerg, Skydebanevej 2, 4300 Holbæk

Det optimale er, at du møder frem med indskudt riffel, på den måde bliver der god tid til de obligatoriske skud, men hvis riflen skal skydes ind, klares det først.

Prisen på 150,-kr. dækker undervisning i skydestillinger, sikkerhed og afgivelse af 25. skud på en bukkeskive.

Vi anbefaler at du medbringer minimum 50 patroner. Da du skal bruge minimum 25 patroner til de obligatoriske skydestillinger, som kræves forud for riffelprøven.

Medbring desuden: Jagttegn, våbentilladelse, høreværn og hjælpemidler (skydestok og stol). Har du ikke en skydestok, kan du låne hos os, ligesom vi også har et par stole til lån.
Hvis der er tid og ønsker du at træne liggende skydestilling, medbring da selv hjælpemidler til dette (rygsæk eller lignende).

Undervisningen varetages af vores riffelinstruktører, som er uddannede og godkendte ved Danmarks Jægerforbund og Miljøstyrelsen.

Kurset afsluttes med underskrift af dokument, der gør du kan gå til riffelprøve efter de nye bestemmelser pr. 1. juli 2020.
lanket til obligatorisk riffelskydeforløb, som du skal udprinte og medbringe når du møder op på kurset: 


Har du spørgsmål, kan du kontakte: Riffeludvalgs formand Thomas Rasmussen, 51 51 58 52

Riffeludvalget afholder to riffelkurser - Datoer tilgår
Skydningen foregår på Tuse Bjerg, Skydebanevej 2, 4300 Holbæk
Kurserne henvender sig til dig, som endnu ikke har købt en riffel eller som lige har købt en.
Kurset indeholder teori fra kl. 9 - 12 og derefter skydning fra kl. 12 - 15. Du får mulighed for at skyde med forskellige kalibre.
Ved kursets afslutning er du godt forberedt til at kunne vælge din første riffel eller til at kunne tilmelde dig riffelprøven.
Medbring evt. de hjælpemidler, som du vil bruge til selve prøven, så du kan træne med dem, f.eks. en godt udstoppet rygsæk eller sportstaske.
Tag tøj på til at være udendørs og medbring gerne en madpakke samt drikkevarer, da det ikke er mulighed for at købe forplejning på skydebanen.
Der er kun 6 pladser på hvert hold. Hurtig tilmelding tilrådes derfor til riffeludv@gmail.com med oplysning, om du selv har købt en riffel, som du har skudt med, eller om du afventer og gerne vil prøve vores først.
Tilmeldingen er bindende. Pris kr. 350,- (du får et kontonummer ved tilmeldingen) plus evt. ammunition.
Husk at medbringe riffeltilladelsen og jagttegn, hvis du allerede har en riffel samt altid høreværn.
Der bliver muligvis et efterårskursus for vores egne nye jagttegnselever til september.


Indskydning: dato tilgår
Ved indskydning starter man med de patroner man ønsker at anvende til jagt, så vi kan nå at få så mange rifler indskudt som muligt.  Hvis man ønsker at træningsskyde, kan det kun foregå hvis der er tid til det. Dernæst kan man, hvis der er tid, afprøve andre kugler.
Husk at medbringe de hjælpemidler, du evt. skal bruge til en riffelprøve eller til at øve siddende/stående skydning.


Riffeludvalget afholder riffelkursus for egne jagttegnselever. Dato tilgår
Kurserne henvender sig til dig, som endnu ikke har købt en riffel eller som lige har købt en.
Du får mulighed for at skyde med forskellige kalibre, men du kan også medbringe egen riffel.
Ved kursets afslutning er du godt forberedt til at kunne vælge din første riffel eller til at kunne tilmelde dig riffelprøven. Medbring evt. de hjælpemidler, som du vil bruge til selve prøven, så du kan træne med dem, f.eks. en godt udstoppet rygsæk eller sportstaske.
Tag tøj på til at være udendørs.
Der er kun 6 pladser på holdet. Hurtig tilmelding tilrådes derfor til riffeludv@gmail.com med oplysning, om du selv har købt en riffel, som du har skudt med, eller om du afventer og gerne vil prøve vores først.
Tilmeldingen er bindende. Pris kr. 350,- (du får et kontonummer ved tilmeldingen) plus ammunition.
Husk at medbringe riffeltilladelsen, jagttegn og ammunition, (hvis du allerede har en riffel) samt høreværn (gælder alle).

© 2022 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/